1. TBMM VE MÜZELERE GEZİLERİMİZ

15.10.2023 68

29 Ekim yaklaşırken Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi ve 1.TBMM’ye gezi düzenledik. Çocukların tarihi görerek öğrenmeleri  çok önemlidir.

Özellikle Ankara’da yaşayan çocukların bu açıdan şanslı olduğu kesin. Okullarda 29 Ekim öncesi, hemen her sınıf seviyesinde “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” konusu bolca işlendi. Atatürk ve silah arkadaşlarının verdikleri mücadele, yaşadıkları zorluklar anlatıldı, bilgiler tekrar edildi. Kurtuluş Savaşı sonrası meclisin kurulması sürecinden, cumhuriyetin ilanından bahsedildi. Bu değerli bilgileri okulda öğretmek kadar o günlerin yaşandığı mekanları  göstermek de önemlidir. Çocuklar yerinde öğrenmeyi, gezmeyi severler.Bu geziyi yapmamızda bize tüm imkanlarıyla yardımcı olan Ankara Büyük Şehir Belediyesi Ortapınar Gençlik Merkezi Müdürü Aynur TARTAN hanımefendiye özellikle teşekkür ederiz.

15-10-202315-10-202315-10-2023